Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România Internațional, participare la prima coproducție podcast lansată de Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune

Publicat: marți, 30 Aprilie 2024 , ora 14.58

Radioul meu în miniatură este titlul primei coproducții podcast promovată de Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune, în cadrul căreia Radio România Internațional are statut de membru al Comitetului Director. Proiectul a fost lansat pe 25 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii celor 150 de ani de la nașterea celebrului om de știință italian Guglielmo Marconi, inventatorul comunicațiilor telegrafice fără fir, care au dus la dezvoltarea radioului.

Radio RAI - Radiotelevisione Italiana, RSI - Radiotelevisione Svizzera Italiana, Radio Vaticana, San Marino RTV, RTV Koper-Capodistria, Radio România, Cosmo Italiano (WDR - Germania), Radio Atena, Radio ICN New York, RAE Argentina sau Radio Tirana, invită publicul să le descopere istoria, într-o călătorie emoționantă care pune în valoare forța radioului de a uni oameni și culturi.

Iuliana Anghel, realizator coordonator al emisiunilor în limba italiană, este autoarea contribuției Radio România Internațional, cu colaborarea colegilor Monica Stoica și Marian Stere, jurnaliști la Secția Română.

Seria Radioul meu în miniatură poate fi ascultată pe platforma RaiPlay Sound, dar va fi disponibilă și pe site-urile posturilor de radio care au aderat la inițiativă.

https://www.raiplaysound.it/programmi/lamiaradioinminiatura

Comunitatea Italofonă de Radioteleviziune, cu sediul la Roma, a fost fondata în 1985 sub forma unei colaborări instituționale între radioteleviziuni publice - RAI, Radio Vaticana, Radiotelevisione Svizzera Italiana, RTV Koper-Capodistria și San Marino RTV. În prezent, reunește organizații de radio și televiziune publice din 12 țări, jucând un rol important în crearea și consolidarea relațiilor dintre posturile italofone și promovând numeroase proiecte culturale și coproducții.

Serviciul Comunicare și Relații Publice